Otsikko

LT+ 125 Fatlady´s Mr Orion "Osku"

D/D, 0/0

s. 28.4.1992 *12.6.1996

Osku oli vahvaluonteinen, mutta oman perheensä kanssa äärettömän hellä ja kärsivällinen. Hän rakasti ihmislastemme lisäksi erityisesti tietenkin tyttöjä sekä kaikkia pieniä karvapalloja, kuten kissoja, kaneja ym. Niiden kanssa hän olisi mielellään leikkinyt, jos pienempi osapuoli vain sen salli eikä paennut hänen kookasta ja tuttavallista olemustaan.

Lapsemme olivat hänen silmäteränsä, niitä hän "hoivasi" hellästi ja myös vartioi herkeämättä omalla rauhallisella mutta tiukalla tyylillään. Siitä hyvänä esimerkkinä lienee kerta, jolloin jätin Miran rattaissa nukkumaan pikkukaupan ulkopuolelle Oskun kanssa (-90 luvun alussa vielä saattoi lähiöissä näin toimia). Perhetuttumme käveli ohi ja ajatteli kurkistaa rattaisiin vaan eipä kurkistanut. Osku istui tyynenä rattaiden vieressä ja murisi hiljaa, kun hän yritti kumartua rattaiden lähelle. Tullessani kaupasta ulos ja rattaiden vierelle, Osku lopetti oitis murinan ja alkoi heiluttaa iloisesti häntäänsä tuttavallemme, hänen vahtivuoronsa oli päättynyt kun minä saavuin.

Osku oli kaikessa hyvin "mustavalkoinen" ja suora, hän omasi vahvan puolustus- ja vartiointivietin eikä ole klisee sanoa että "olisi vaikka kuollut oman laumasa puolesta". Hän oli hieman tosikko tietyissä asioissa, jopa jääräpäinen, mutta kultainen ja hellä, uskollinen ja luotettava kuin vain bullmastiffi voi olla.

Suureksi suruksemme hän sairastui ohutsuolensyöpään vain neljän vuoden iässä ja aivan liian varhain oli enkelipiikin aika.