Iiris vieraili silloin tällöin "mummulassa" Kaarinassa, joko yksin tai palvelusväkensä kanssa. Niinpä pääsin itsekkin näkemään häntä vierailujen aikana, mikä on kasvattajalle aina ihanaa.

Iiris 7kk

Suvimarjan Iiris "Iiris"

A/A, 0/0

s.23.12.2002 *18.4.2012

Omistajat Jaana ja Ari Lemmetyinen

Iiris oli persoonallinen sohvan- ja sydämenvaltaaja. Hänen elämässään tuli monenlaisia muutoksia, jotka hän otti vastaan rauhallisen tyynesti ja itsevarmasti. Asia, joka kantoi läpi koko hänen yli yhdeksän vuotisen elämänsä, olivat omat ihmiset; Jaana ja Ari, ja heidän suuri rakkautensa Iiristä kohtaan. Iiris lähti luovutusiässä heidän ainokaisekseen Vantaalle "kaupunkilaistytöksi". Vuosien saatossa sitten muuttui Vantaa kaupunkilaiselämä Ilomantsin maatilan emännyydeksi ja lauma kasvoi kahdella ihmislapsella, Ellalla ja Eliaksella sekä sekalaisella seurakunnalla nelijalkaisia. Iiriksen tarkassa valvonnassa laidunsivat niin alpakat kuin minihevosetkin. Siinä sivussa hän koulutti työlleen jatkajiksi podhalanski pojan Aran ja keskiaasianpaimenkoira Bonon. Pojat olivat tiukassa kurissa, eikä epäselvyyttä lauman johtajuudesta ollut. Laumaan kuului myös kissa herra Igor ja "mauste kanit" Kaneli ja Muskotti, joita Iiris käsitteli mitä hellimmin; tekeytyi mahdollismman pieneksi, ettei vain pelottaisi heitä.

Osuipa Iiriksen mummula reissu kerran sopivasti, kun sain I-pentueesta paikalle myös Masan ja Elsan. Tässä Iiris tervehtii Masa-veljeä iloisesti mutta rauhallisesti. Tätä sisarusparvea yhdistää luonteiden rauhallisuus ja itsevarmuus, turhaan ei hötkyillä; mihinkäs sitä voisi olla kiire valmiissa maailmassa.

Vanha ja viisas katseensa on,

itsevarma ja estoton.

Hän tietää, mitä tahtoo ja miten sen saa,

miten palvelusväki hänen toiveensa toteuttaa.

Hän suurella sydämellään laumaansa rakastaa,

kaikkensa sen eteen uhraa.

Niin pyyteetöntä hänen rakkaustensa on,

Iiris rakas, uskollinen ja korvaamaton.