Eläinhoitola on Suomen Poliisikoiralaitoksen hyväksymä hoitola virkakoirille

Oman rauhan hoidokeille antaa 120cm:n korkeuteen kaakeloidut väliseinät huoneiden välissä, käytävän puolelta voi sitten "seurustella" muiden kanssa.

Ulkotarhojen väliaidat ovat erittäin pienisilmäistä verkkoa ja aidoissa on myös 10cm "hajurako", joten pientäkään kuonoa ei pääse työntämään aidan toiselle puolelle.

Käy tykkäämässä hoitolasta facebookissa :-)

4-8.5.2019 olen lomalla ja silloin hoitola on suljettu. Tuona aikana minut tavoittaa ainoastaan sähköpostilla tai WhatsApp ja Mese-viesteillä, joihin vastaan ehtiessäni.

Eläinhoitola

Eläinhoitolani sijaitsee luonnon keskellä, maaseudun rauhassa, mutta vain 15km:n päässä Turun keskustasta.

Hoidokit pääsevät ihmettelemään myös vähän isompia "lemmikkejä", mutta turvallisen välimatkan päästä.

Hoitola on avoinna asiakasliikenteelle ma-pe 8-21, la 11-15 ja su 11-20 (kesä- heinä- ja elokuun sunnuntait 11-18) sopimuksen mukaan
Kesäkuun alussa 2001 valmistunut hoitolarakennus koirille, kissoille ja jyrsijöille. Tilat on suunniteltu varta vasten tätä toimintaa varten ja tayttävät vaativammankin asiakkaan toiveet. Hoitola on pieni, vain 11 paikkaa, ja sen vuoksi myös rauhallinen. Pääluku tosin on useinmiten suurempi, kun samasta perheestä on useampi hoidokki samassa huoneessa. Vieraat koirat eivät meillä pääse koskaan kosketuksiin toistensa kanssa, vaan hoitolan neljässä ulkotarhassa ulkoilee kussakin vain yhden perheen koirat kerrallaan. Tämä siksi, ettei koskaan tiedä mistä saattaa riita kehkeytyä toisilleen vieraiden koirien kesken.

Huoneiden väliseinä on kaakeloitu 120cm:n asti ja siitä ylöspäin on tukevaa verkkoseinää. Näin jokaisella hoidokilla on oma rauha, eikä arempikaan asukas koe oloaan uhatuksi. Tiloissa on sen lisäksi mm. lattialämmitys, joka on säädettävissä eri asteiseksi eri puolilla hoitolaa, koneellinen ilmastointi, koirilla omat uloskäynnit, kissoilla kiipeilypuut, makuupaikka ikkunalaudalla, hiekka-astiat, jyrsijöille täysin varustellut häkit ja jaloittelu mahdollisuus täysin erikseen kissoista ja koirista ym. Kissat majoittuvat samassa rakennuksessa koirien kanssa, mutta toki omissa "huoneissaan", joista voidaan peittää verhoilla näkyvyys naapurin tilaan oman rauhan takaamiseksi.

Hoitolan puolesta on myös pedit petivaatteineen, jotka luonnollisesti pestään aina hoidokin vaihtuessa kuten huoneetkin. Koiralle on toki mukavaa, jos sillä on omia kotoisia hajuja mukana eli esim. peitto, leluja ym. Kissalle voi jättää oman kuljetusboxin pesäpaikaksi. Myös ruoka- ja juomakupit ovat talon puolesta.

Hoitola käyttää vaihtelevasti eri valmistajien ruokia sekä itse valmistettua kotiruokaa. Hoidokilla saa toki olla omat eväät mukana ja meillä vrk-hinta ja ruokintakulut onkin hinnoiteltu erikseen.Hoitolasta löytyy myös jääkaapi ja pakastin, eli voit tuoda myös kylmäsäilytettäviä ruokia.

Lemmikin tullessa hoitoon, täytetään hoitosopimus, johon kirjataan kaikki oleellinen ylös. Asiakas saa siitä oman kappaleensa.

Meille ovat tervetulleita kissojen ja jyrsijöiden lisäksi, kaiken kokoiset ja rotuiset koirat, myös ne haastavammat rodut ja yksilöt, joilla saattaa olla ns. käytöshäiriöitä. Meillä lemmikilläsi on aina sama hoitaja, minä, ja se tuo hoitosuhteeseen molemmin puolisen "tuttuuden" ja edesauttaa lemmikkiäsi viihtymään hoitolassani. On myös helppo seurata hoidokin vointia ja huomata siinä mahdolliset poikkeamat normaalista, kun suhde hoitajan ja hoidokin välillä on kiinteä. Rokotukset tulee olla voimassa ja ulkomailta tuoduilla rescue-koirilla tulee passin lisäksi olla eläinlääkärintodistus suomalaiselta eläinlääkäriltä sekä sen tulee olla rokotettu Suomessa rokotusmääräysten mukaan ja rokotusten varoajat tulee täyttyä. Lisäksi Suomeen uudelleen rantautuneen rabies-riskin vuoksi, sen tulee olla ollut Suomessa vähintään 6kk ennen hoitoon tuontia. Tällä pyritään varmistamaan se, että sillä tuodessa mahdollisesti piilevänä olleet tarttuvat taudit olisivat jo tulleet esille. 

Vuosien saatossa omien koirieni ja työn tuoman kokemuksen lisäksi kokemustani on kartuttanut toimiminen Bullmastiffit & Mastiffit ry:n alaisten rotujen koulutusohjaajana täällä Turussa. Vuosien varrella koulutettavien koirakkojen laaja kirjo opetti paljon, toisinaan myös hyvinkin vahvaluonteisista koirista.

Jos sinun koirasi syystä tai toisesta, käyttäytyy hoitolaolosuhteissa aggressiivisesti tai hysteerisen pelokkaasti, niin kerro siitä jo paikkaa varatessasi. Näin tiedän varata riittävästi aikaa keskustelulle kanssasi koirasi ongelmasta, ja siitä miten voisimme helpottaa tilannetta.

Kissoilla kuuluu hoitomaksuun kissanhiekka ja luonnollisesti vadit löytyvät myös. Kissapuun pesässä voi ottaa nokoset joko yksin tai kaksin, kuten Dolly ja Jopo tekevät.

Ja jos kiipeily ja maisema kiinnostavat, niin siitä vaan hyppy ylös.....

...ikkunalaudalle valvomaan pihapiirin tapahtumia, ties vaikka pikkulintu pyrähtäisi ikkunan taakse tervehtimään.

Myös perheen "pienimmille" löytyy oma huone, jossa asustella muun perheen matkaillessa.

Nämä veijarit asustelevat tietenkin täysin erikseen koirista ja kissoista. Kaneilla ja marsuilla on myös jaloittelu mahdollisuus omassa huoneessaan vuorotellen.

Hamstereilla ja gerbiileillä ei valitettavasti ole mahdollisuutta vapauteen terraarionsa ulkopuolella, sillä näille pikku vipeltäjille on turvallisempaa pysytellä omassa yksiössä.

Koska hoitolassa eivät vieraat koirat pääse kosketuksiin toistensa kanssa, on olo hiotolassa aina turvallista kaikille, niin isoille kuin pienillekin.